Velenje, 22. 8. 2018

Koncertno dogajanje

Koncerti so vsako leto pomemben del Kunigundinega programa, nastopajoče skrbno izbira osem članov koncertne ekipe. Matej Voglar (vodja koncertne ekipe), Darjan Jeličić – Mrigo in Grega Cestnik so odgovorili na nekaj naših vprašanj:

Kaj naj obiskovalci Kunigunde pričakujejo od letošnjega koncertnega dogajanja?

Voglar: To, kar jim Klub eMCe plac in Mladinski Center Velenje ponujata tudi skozi leto (že več let). Se pravi nek presek alternativne glasbene sceneod rocka, metala, prek etna in bluesa do hip-hopa in elektronike, seveda z alternativnim/avantgardnim pridihom.

Mrigo: Edino logično je, po vseh teh letih, da bodo vsi koncerti spet “na nivoju”. Vsak žanr bo kvalteten in nafilan z energijo. Kunigunda ne zna drugače

Cestnik: Pričakujejo lahko pestre in kakovostne koncerte.

Kako ste letos sestavljali koncertni zbor?

Voglar: Koncertni izbor nastaja znotraj Kunigundine koncertne ekipe, kjer je letos sodelovalo 8 ljudi. Kot sem že omenil, se trudimo nekako zajeti vsa glasbena podpodročja, s katerimi se ukvarjamo tudi skozi leto. Zato tudi tako velika ekipa, saj je vsak strokovnjak na svojem področju, trudimo pa se tudi vključevati nove, mlade ljudi, ki so izkazali entuziazem za delovanje na področju glasbene organizacije. Konkretneje delovanje ekipe deluje tako, da se poskuša pripeljati nekaj tujih imen, ki so po možnosti ravno v tem času na turnejah, stvar pa začiniti s kvalitetnimi domačimi izvajalci. Ker so koncerti brezplačni, je tukaj naša glavna omejitev proračun, znotraj katerega lahko manevriramo, pazimo pa tudi da se ne bi preveč ponavljali glede na prejšnja leta, če prav je včasih kakšna skupina tako dobra, da to pravilo tudi prekršimo.

Mrigo: Pri hip hop-u smo spet hoteli presenetit z legendami in kolikor gre internacionalno ter seveda podpret lokalno.

Cestnik: Ja, vsak od nas pokriva svoj žanr glasbe in predlaga nekaj. Skupaj poslušamo in se odločimo.

 

Ste naleteli na kakšne izzive?

Voglar: Izzivi so predvsem ostati znotraj proračuna in vseeno pripraviti kvaliteten in zanimiv program in se seveda ne preveč ponavljati.

Mrigo: Izziv je bil definitivno “dobit” ameriško legendo Jeru The Damaja in hrvaški dvojec Bolesna Brača, ki že vrsto let ne nastopajo, ampak so za Velenje pripravili comeback z bandom!

Kakšen se vam osebno zdi letošnji izbor?

Voglar: Meni osebno se zdi izbor super, saj zajema tako velika imena kot zanimive alternativne skupine.

Mrigo: Vsak koncertni dan mi bo fajn, ker sem fan dobre glasbe – vseh žanrov.

Cestnik: Odličen!

Hvala! Se vidimo pod odrom!