Velenje, 27. 8. 2017

INFOKUNIGUNDA: Intervju – Repetitor

Tretjič v Velenju

Repetitor je eden najzanimivejših in prodornih bandov, ki prihajaja iz Srbije. Združuje energični rock’n’roll, post-punk in še marsikaj vmes. Boris Vlastelica, Milena Milutinović in Ana-Marija Cupin so svojo skupno glasbeno pot začeli leta 2005. Prvi nastopi so jim pridobili veliko pozornosti publike, njihova prva plošča Sve što vidim je prvi put pa je prejela dobre kritike. Včeraj pa so zažigali na Kunigundi in že tretjič prevzeli Velenje.

Ali se v Velenju počutite domače, glede na to da ste že tretjič tu?

Domača nam je že cela Slovenija. Smo kot pravi čefurji. Prvo pridemo malo pogledati, po tem pa ostanemo tu.

Lani je Kunigunda ustvarila svojo avtonomna republiko ARK, ki je brez predsodkov, nestrpnosti in svinjarije, ki smo je vsakodnevno deležni. Kako bi  komentirali dogajanje v svetu, kjer je na žalost vse to prisotno?

Svet gre v k***. Če se osredotočimo na politiko, je kapitalizem tisti ki je koren vseh problemov. Ne rečem, da je kakšen drug sistem kot je naprimer komunizem popoln, ampak je sigurno boljši. Naprimer glede naše lastnine: problem ni v količini bogastva ampak kako je le to razporejeno. To se mora spremeniti v bližnji prihodnosti, če ne želimo da bo vse pripadalo posameznikom, ki so na vrhu, da se bodo odločili koliko lahko imamo ostali česa. To je ne normalno.

Vaša glasba ima zelo dobre kritike. Ali se vam zdi, da imete dovolj dobre pogoje za ustvarjanje? Kakšne so vaše ambicije?

Pogoji so super, mislim da imamo srečo, da smo začeli ustvarjati takrat ko smo začeli. Imamo plac kjer imamo vaje, kjer ustvarjamo glasbo, edini problem pa je čas. Toliko koncertov imamo, da se nimamo časa usesti dol in ustvariti kakšeno novo pesem. Mogli bi si omisliti nekakšen tour bus! Naše ambicije so sam vrh! In dokler ne bom popila kave z Rihanno, nisem naredila nič! (smeh)

Ali mislite, da ima glasba še moč oz. vpliv na ljudi?

Definitivno, ravno zaradi tega glasba obstaja! Močen je ta fenomen, ki se zgodi ko slišiš pesem. Vrže te v neko emocijo in občutke.

Mi zaupate kakšno dobro koncertno zgodbo?

Enkrat nas je v Mariboru nek drug Srbski band zaklenili v backstage. Pijani so nas ponesreči zaklenili. Grabila nas je panika, ratali smo klavstrofobični, skoraj smo že podrli vrata. Na koncu so oni krivili nas, mi pa njih. Veliko je takšnih prigod, ki pa mogoče niso za v javnost. V Sloveniji pa nasploh glede koncertov teče vse gladko, vse je zelo profesionalno.

Tisto kar nam najbolj pospeši utrip sta ljubezen in muzika!

Repetitor

[MEC id=”1841″]

Sharing is caring!