Velenje, 30. 8. 2017

INFO KUNIGUNDA: Intervju – Brutalci

Butalci postali Brutalci

Pekarna je v večernih urah zopet postala gledališče. Preko glasbeno-gledališke predstave »Brutalci« sta Urban Logar in Jaka Andrej Vojevec, igralca KUD Transformator, občinstvu razkrivala, kako so Butalci sploh postali Brutalci, zakaj so se začeli spreminjati, postavljati zidove, ograje in tehnične ovire. Narodno zavedna in družbeno kritična predstava je požela bučen aplavz.

Kakšni so vajini vtisi po nastopu? 

U: Moji so fantastični, zelo mi je bilo všeč, publika je bila zelo fajn. Če prideš na drugi priklon, odideš z zelo, zelo fajn vtisom, kar se mene tiče.  

J: Enako. Vmes sem imel malo občutek, kot da nimamo prave komunikacije ampak na koncu sem videl, da je bilo vse v redu. Po navadi je več smehov vmes, tukaj so bili pač na določenih mestih.

 

Kako vama je všeč prizorišče, Stara Pekarna?

J: Meni se zdi super, škoda se mi zdi, da jo bodo podrli, ker se mi zdi prostor, kjer se da marsikaj narediti, marsikaj se je najbrž že naredilo. Ne vem koliko časa že obstaja, sem prvič tukaj, na žalost. Res škoda, da jo bodo demolirali.  

U: Delim to mnenje. Pa zelo dobra akustika. Akustika odlična, odličen »plac«.

Kaj se vama osebno zdi največji »brutalizem« današnjega časa?

U: (ironični smeh) To, da ko človek pogleda kaj se dogaja v današnji politiki imaš občutek, da je kup enih nedonošenih smrkavcev, ki se igrajo v peskovniku, to je tako brutalno, da se počutim kot bi me nekdo zlorabil. 

J: Meni pa to, da kakorkoli se pritožujemo nad tem pa mislimo, da so to neki drugi ljudje, v resnici so to ljudje, kot jaz in ti. Narod ima zmeraj take voditelje kot si jih zasluži. Žal je to odraz naše mentalitete po moje.

Stvari, ki mi najbolj pospešijo srčni utrip je veliko. Kako izprano in »ponucano« bo to zvenelo… jaz bom tako rekel, da najbolj poskakujem in se mi malo »feclja« kadar je kakršnokoli pričakovanje nekje. Takrat je dopamin kot slap Savica. 

Urban Logar

Srčni utrip mi najbolj pospeši Melanija v spalni srajci.

Jaka Andrej Vojevec

[MEC id=”1841″]

Sharing is caring!