Igriv začetek Kunivesolja!

V petek smo uspešno speljali prvi uradni predfestivalski dogodek letošnje dvaindvajsete Kunigunde!

Prijeten večer smo preživeli na terasi Kluba eMCe plac, da ljudje uživajo, je bilo videti na obrazih mnogih obiskovalcev.

Futuristični zvoki, ritmi, duet bobnarjev in mešalke in raznih drugih »instrumentov« skupine Slumberland je pripeljal Kunigundino igrivost na plan. Šivalni stroji, deformirane pletilne igle, stari sušilci za lase, starinski projektorji in še kaj, so edinstveno glasbeno recikliranje, ki smo ga doživeli tudi v Velenju. Za belgijsko zasedbo so prišli na vrsto še odlični francozi PoiL. Hitri in prekriti ritmi, ki progresirajo iz rahlega jammanja v težko melodijo, katera nenadno eksplodira v zmagoslaven konec, so poželi glasen aplavz.

Nova koncertna doza pa prihaja že v začetku avgusta.

Na drugem uradnem predfestivalskem dogodku, 3. 8.,  gostimo Nervochaos, ki bodo za nas preplavali ocean in zaključili pot od Brazilije do Slovenije ter Marax, simfonična black metal skupina, ki združuje člane iz različnih glasbenih skupin (Cvinger, Cordura, Morana).

V sodelovanju z  društvom Železni Aktivizem bo oder preplavljen s simfonijami, hitrimi ritmi kitar, bobnov, basa in blestečimi vokali.

Se vidimo v Kunivesolju!