Velenje, 25. 8. 2019

KUNI INTERVJU: Tito skejt session #4

Pogovarjali smo se s predsednikom Društva urbanih športov DUŠA, Andrejem Ciglarjem – Cigijem ter skaterjem in DJem Markom Žumrom – Fogyjem.

Na Kunigundi sodelujete že četrto leto, kaj ste pripravili letos?

Kunigunda je letos povabila še Urban roof iz Ljubljane, ki bodo naredili Urban roof Show, sicer pa naša klasika Game of L.E.J.G.A., in Game of S.K.A.T.E., pa best trick. To pa so najboljši triki, ki se na koncu tudi nagradijo.

Imate še kakšne druge projekte, ki se bodo odvijali v bližnji prihodnosti?

Imamo Pejt na skejt, to so delavnice za otroke, učimo jih skejtat. Potem bomo imeli še na novem pump tracku tekmovanje za vse kategorije; se pravi blejd, BMX, skiro, kolo ter skejt.  Delamo tudi promocijski video za Velenje,  Tito se bo vozil po Velenju z električnim skirojem in na električnem kolesu po različnih lokacijah v Velenju.

Kako ocenjujete zanimanje za urbane športe v Velenju in drugod? Kako napredujejo pogovori za izgradnjo novega skate parka? Je to za vas realnost ali znanstvena fantastika?

V Velenju se trudimo te dogodke čim boljše speljati, po Sloveniji pa se to kar dobro razvija, kot na primer mednarodni skate contest v Novi Gorici. Zdaj se gradi novi skate park v Mariboru, v Slovenj Gradcu. Se pravi, da se razvija scena, mi pa tudi sledimo temu in upamo na najboljše.

Je pa to za nas kar dosti fantazija, ker to fantaziramo že odkar sem bil jaz v srednji šoli – se pravi že več kot deset let nazaj. Upam na najboljše, ane. Župan, daj nam skate park!

Kunigunda raziskuje polja kulture, ki je razprostrano kot vesolje.

Kam bi šel, če bi lahko lahko potovali s svetlobno hitrostjo?

V Gruzijo.

Rezultati tekmovanja:

GAME OF L.EJ.G.A.

  1. Fogy
  2. Nik Pušnik
  3. Bobo

BEST TRICK

  1. Mik
  2. Fogy
  3. Čutuk

Čestitamo!

MARKO ŽUMER – FOGY

Če začnemo malo šaljivo – živiš z vremenarko, kaj napoveduješ, bo danes zdržalo?

Bo, bo. Če dva dni me boste pa klicali pa (tšš tšššš)… (smeh) Naj zdrži! Zdaj v Sloveniji ne kaže najlepše.

V kakšnih ekstremnih razmerah si že skejtal? Kateri plac ti je najljubši?

Nazadnje sem skejtal na -8°C v Železnikih, ko smo snemali z MetalDays ekipo nek video, ki ga še ni zunaj. Moj najljubši plac pa je cela Barcelona. I love it. I love it!

Katera je bila najbolj bizarna poškodba?

Ah, sh*! Nazadnje, ko smo špilali Game of S.K.A.T.E. Bilo je ravno ogrevanje in sem imel čisto prešvicano majico in sem se dvignil, da bomo začeli finale, me je nekaj uščipnilo v hrbtu in sem bil za 2 meseca out. Niti skejta ni bilo v bližini. Bolnica, mislim, slabo! Ful denarja se zagonil za rehabilitacijo.

Kako se imaš v Velenju?

Vsako leto sem v Velenju, na vseh skate contestih od leta 1998 dalje. Tako da, če smo zdaj 2019, je to 21 let Velenja. Top. TOP!

Letos je tema festivala raziskovanje širokega polja kulture, ki se razprostrira kot vesolje.

Kam bi šel, če bi lahko potoval s svetlobno hitrostjo?

Nazaj v Barcelono, tam ko sm živel. Saj mi bo idol pomagal, da se mi bo še tam pojavu. Always believe in your idol, kids. Verjamite v svoje idole, ne šalim se. Pa na skejt pejte! Skate je zakon, men je top.