ETNO KONCERT: ŠIROM // ANGATA FO 23. AvgustAvg. 2022 21:00Stari trg 17, Velenje, Slovenia

Koncerti

ŠIROM 

Prostrano vodilo prekmursko-tolminsko-kraške naveze Širom je prepletanje raznolikih glasbenih pristopov in orodij, zgodovin zvena ter čiste muzikalno-rokodelske domišljije. Iztok Koren, Samo Kutin in Ana Kravanja v triu vkupno naštejejo preko deset instrumentov in vsaj toliko danih oblik muzik, ki bi jih lahko prepoznali kot navdih karakterju nove zasedbe. Vendar so praktično in doživljajsko dovolj globoko zazankani v lastno snovno početje, da se jim uspe izogniti zgolj odsevanju obstoječih vzorcev. Ustvarjajo samosvoj, stilsko homogen izraz, razpet med široko polje ljudskih zvenov in sodobnih akustično-rockerskih meditacij. Kar naposled slišimo je prizemljen, vendar še vedno mističen minimalizem. Glasba Širom je kontemplativna, po nuji in potrebi tudi ostra glasba, bolj bendovske kot komorne, bolj ulične kot urbane nravi.

Člani Širom so dejavni še v drugih glasbenih zasedbah in projektih, kot so ŠKM banda, Hexenbrutal, Najoua, Samo Gromofon in Horda grdih.

 

ANGATA FO

Zasedba AngataFo je nastala iz želje igranju in poustvarjanju tradicionalnih afriških melodij, za katere je značilna pristnost, veselje do življenja, globoko doživljanje in zahtevna ritmika. Repertoar skupine vsebuje malijske, gvinejske, kenijske, senegalske tradicionalne melodije z avtorskimi aranžmaji, pa tudi avtorske skladbe. Zasedba Angata Fo verjame v karizmatičnost repetativnih afriških tradicionalnih ritmov, subtilnega, a odločnega zvoka violine, in afriških kitarskih rifov, zmešanih z jazzovskimi harmonijami. 

Njihova glasba je zmes starodavnih afriških melodij, eksotičnih ritmik, modernega avtorskega pristopa z aranžmaji in virtuoznih solov: moderni fusion z močno afriško noto, kar zadeva glasbo, prav tako tudi nabor inštrumentov.

Angata fo v jeziku bambara, ki ga govorijo v Maliju, pomeni "gremo igrat", to je tudi neke vrste vodilo skupine, saj ko se zares igra glasba, se čas ustavi za glasbenike in poslušalce.

  • Organizator dogodka ETNO KONCERT: ŠIROM // ANGATA FO

    Javni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.

Uvozi v Google Koledar

Lokacija

Nova Pekarna, Stari trg 17, Velenje, Slovenia

Navodila za pot

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Komentarji

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org