Velenje, 7. 6. 2017

 

Imamo prve nastopajoče: Na kulturni črpalki se bodo ustavili Repetitor!

 

REPETITOR (Srbija)

rock/post-punk/alter

Na Kunigundin oder prihaja “srbska glasbena senzacija”, “ultimativna koncertna znamenitost”, “najboljša južnoslovanska skupina ta hip”.

Repetitor so nedvomno eden najzanimivejših in najprodornejših mladih bendov iz Balkanskega polotoka. S svojima dvema ploščama Sve što vidim je prvi put (Odličan Hrčak, 2008) in Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012) so se hitro zavihteli na vrhove lestvic, bili deležni izrazito pozitivnih kritik, s številnimi energetsko nabitimi koncerti, ki so nedvomno eno najmočnejših orožij skupine, pa tudi hitro širili svojo bazo oboževalcev.

Odigrali so nešteto koncertov širom Balkana, izvedli več evropskih turnej in nastopili na festivalih širom Evrope (Sziget, Exit, Pohoda, Rock For People, Loftas, Europavox, INmusic, Stereoleto…), ter celo vse do Rusije in Kitajske. V oktobru 2016 diskografsko udarijo še tretjič z albumom Gde ćeš (Moonlee Records, 2016), s katerim zabetonirajo status najbolj vročega balkanskega benda zadnjega desetletja.

Repetitor so postopoma oblikovali lasten prepoznaven zvok, v katerem združujejo energični rock’n’roll, post-punk in še marsikaj vmes. Na nas zgrmi zvočni zid visoke napetosti, rafali besa, strahu, nasilja, bolečine in utesnjenosti. Na eni strani težko kontrolirani Boris psihotično reže žile na kitari in punkovsko razcefrane akorde sprevrača v orkanske, težaške rife. Na drugi je igriva in poskočna Ana-Marija, ki zlita z basom kuha postpunkovski balzam. Pokonci vse skupaj drži neukrotljiva žival za bobni Milena, ki bridko mlati kot na sodni dan. V bučnem razponu kitarskega rocka odmevajo Stooges, Nirvana, Sonic Youth, Dead Moon, Suicide, Bikini Kill, Swans in še kdo, a Repetitor je tako samonikel, da je to samo on in nihče drug.

In zdaj prihajajo na Kunigundo: V SOBOTO, 26. 8. PRED eMCe plac!

»Easily the most exciting band I saw during the whole festival were Serbia’s Repetitior, a noise-core trio in the METZ mould, only rawer, louder and five times as furious… «

Marc Burrows, Drowned In Sound

»They make you fall in love with guitar rock all over again and are arguably the best guitar band on the planet right now. They are the 21st Century Nirvana who have come to save rock.«

John Robb, Louder Than War

Sharing is caring!