Velenje, 9. 9. 2019

Mahamo iz Kunivesolja!

Polet po vesolju kulture se je za Kunigundo zaključil na planetu Letni kino. Letos to posebno prizorišče praznuje deset leto, odkar so se mladi odločili obnoviti preraslo zapuščino in iz nje ustvarili prireditveni prostor, ki se ga redno poslužuje tudi Kunigunda.

Zadnji festivalski vikend smo lahko tam videli dva odlična koncerta najrazličnejših žanrov.

Ogrevala sta nas Mito &YNGFirefly, ki sta združila moči v grilanju in grajndanju slovenskega rapa, za njimi pa Krešo Bengalka, hip hop glasbenik iz Splita, ki že desetletje pripoveduje zgodbe iz ulic. Največja poslastica večera pa so seveda bili vsi velenjski rapperji. Reunion, ki se bo vpisal v zgodovino, saj so se na odru zvrstili Mrigz ‘n’ Ghet, Nemir Tadija & Princip (Thug Connect), Ziebane & Zekerijah (Bronxtarz), Plan B, Triiiple & Beck (3320), U Kan, Eko, Kaos Effect in Toljo.Vzdušje, ki so ga  ustvarili nastopajoči je bil “out of this world”.

Sobotni  večer Kunigunde ni bil nič manj bombastičen. Uvod v zadnji polet sta naredili hrvaška skupina Bednja, black metal bend iz Varaždina ter lokalna zasedba Država v malem, ki je nastala sredi devetdesetih let, pod vplivom novega vala ameriškega skate punk rock gibanja. MRFY so večer nadaljevali s svojimi nekonveniconalnim alternativnim rockom. Skupina štirih posameznikov, ki diha, živi in razvija svojo glasbo ter ideje, skozi katere se izraža in povezuje, je obiskovalce navdušila. Odlični Thee Melomen, garažnorockovski trio iz Zagreba, pa so bili zadnja postaja na našem vesoljskem potepu.

Festival je letos potoval po vseh razsežnostih in aspektih mlade kulture.

Hvala, da ste potovali in raziskovali z nami!