Velenje, 25. 8. 2017

Kunigundin Zin

Zin ali fanzin je revija, ki se ponaša z vsemi odrinjenimi, zamolčanimi, (pre)drznimi, politično (ne)korektnimi temami. Lahko je produkt posameznika ali manjše skupine ljudi. Z malo kopijami a več kot pomembnimi tematikami širi miselnost ustvarjalcev in se ne ukvarja z dobičkom. Zin služi kot medij komunikacije subkultur in širše javnosti. Prihaja v raznolikih oblikah, ki vklučujejo vse od spleta, tiskane besede do stripov. Najpopularnejša ostaja v tisku. S tiskalnikom razmnožena se bo tudi med nas, na 20. Kunigundi širila kot družbeno kritična pa vendar umetniška misel.

Med festivalskim dogajanjem bo svoj prostor iskala v velikem formatu, na različnih urbanih, (ne)predvidljivih lokacijah. Na Kunigundi bo Zin produkt dela že četrtekga Kunigundinega mednarodnega tabora, ki je že tradicionalno del festivala. Letos udeleženci prihajajo iz več kot petih različnih držav. Deli revije bodo luč dneva ugledali že med festivalom na različnih festivalskih lokacijah – prvi utrinek še nastajajočega KuniZina si bomo lahko ogledali že jutri!

1. utrinek Zina

bo luč dneva ugledal že v soboto!

KDAJ?

Sobota, 26. 8. 2017

15:00

Titov trg

Kasneje bodo postavljeni še na Plaži na jezeru Velenje, Promenadi, Škalskem jezeru in pri Ljudski univerzi. V zadnjih dneh festivala zinovci z mednarodnega tabora obljubljajo objavo in izdelavo celotnega KuniZina. Kot Kunigunda to počne že dvajsetič, bo tudi njen Zin delil klofute in tiščal kulturo po žilah. Za več o njem, njegov nastanek spremljaj na Kunigundinih urbanih prizorišlih in socialnih omrežjih!

Sharing is caring!