Velenje, 25. 8. 2017

KJE POTIPATI, DA BOŠ ZAČUTIL UTRIP VELENJA

Festival mladih kultur Kunigunda že od nekdaj slovi tudi po tem, da svoje obiskovalce preseneča z nenavadnimi lokacijami svojih dogodkov. Odkriva nove kotičke mesta, na videz zapuščene kraje spremenja v nove urbane točke. Nepozabne žurerske spomine si bomo ponovno nabirali na glavnem koncertnem prizorišču v klubu eMCe plac, kjer ima Kunigunda tudi svojo info pisarno in kjer se dobi Kunigundin merch.

Ne daleč stran je letos odprl svoja vrata Fbunker, kjer bodo na ogled fotografije mlade lokalne umetnice. Na drugi strani podhoda pa se razprostira staro mestno središče, kjer stoji Pekarna. Svoje neskončno visoke stene je preobrazila v inkubator številnim lokalnim kot tudi tujim umetnikom ter gledališčnikom.

Nad njo, 235 stopnic višje na vzpetini ponosno stoji Velenjski grad, ki v svojih srednjeveških sobanah gosti dve razstavi. Center mesta bo zaživel ob plesu ob drogu, za vse privržence geekovske subkulture pa se bosta mestna promenada in Kino Velenje preobrazila v fantazijsko deželo. Nekaj sto metrov stran nas bo maršal Josip Broz pospremil z 2. Titovega skate sessiona do Galerije Velenje, ki je letos prvič v sodelovanju s Kunigundo, odpirala vrata predfestivalskega dogodka.

Lani so  bili scenski rekviziti koncerta v jami med drugim kar stalaktiti in netopriji. Huda luknja se je izkazala za izjemno akustično, zato se v njen pravljični svet s koncertom vračamo tudi letos. Ker Kuniguda poleg zabave skrbi tudi za dobro formo, je letošnja nova lokacija tudi Mestni stadion, na katerem bo napeta nogometna tekma. Zadnje dejanje letošnjega festivala pa se seli v park pred Muzej Premogovništva Velenje, kjer bo oder postavljen na novo koncertno prizorišče, ki stoji nad desetinami kilometrov dolgimi rovi.

20. Festival mladih kultur Kunigunda je že tu in prav vsakemu, ki pride mimo stisne prst na srce in v žile kulturo. Začuti #UtripVelenja z nami!

Pripravila: Laura Ikič

[MEC id=”1841″]

Sharing is caring!