Velenje, 30. 8. 2018

Intervju: Mitja Kralj

Avtor performansa je svoj nastop ubesedil takole: »Psihedelični noise, zvočni splav, nejevolja do življenja, estetski diskomfort in kuharska oddaja. Mogoče zveni, da ta kombinacija ne bi smela obstajati. To je res. Kombinacija CvetoRamšakExperiment solo in Navihana Kuhinja z Mitjo Kraljem v živo. Sreče ni, smrt je večna.« Po predstavi smo ga povabili na pogovor…

Wtf? (smeh)

Ne vem. Enkrat je padla zelo dobra ideja, da bi imel svoj »akward cooking show« in sem posnel dva videa, ki nista bila smešna. Zato tega nisem več delal. Potem mi je Matej Voglar (vodja koncertne ekipe) pisal februarja, če bi to naredil v živo. Seveda sem rekel ja, ker jaz rečem ja in ne razmišljam o posledicah oziroma na to vedno pomislim prepozno. In sem se prejšnji teden spomnil, da je to danes in je nastalo pač to.

Zakaj natančno blender?

Ker je blender edina stvar, ki sem jo lahko dal v torbo in je moj. Ostalo bi moji cimri pogrešali, to pa lahko uničim, ker je moj. Stal je 15 €.

Na odru sta imela oba s kitaristom majice z trippy mačkami. Ali je kakšna zgodba za tem?

Enkrat sem imel preveč denar in v sistemu preveč alkohola in sem brskal po eBay-u. That’s it.

Kakšna je pa tvoja inspiracija za takšno ustvarjanje »glasbe«?

Na eni točki sem imel zelo veliko časa in zelo malo oziroma nič prijateljev, da bi se ukvarjal z nečim drugim. In grem delat glasbo, da pol zapecam alter pi*** z daddy issues (in jih) ampak sem to zelo obžaloval.

To, kar smo danes videli, je bila popolna improvizacija?

Ja. Kaj še nisi videl človeka improvizirati na blender? Pa kje ti živiš?

Ampak ta dogodek je bil organiziran že nekaj časa nazaj?

Ta zasedba je vbistvu nastala včeraj.

Kako bi ta dogodek opisal nekomu, ki prvič sliši zanj?

Ok. Veš, ko bi lahko trenutno počel karkoli drugega, kot bil tukaj? No, točno to!

Kunigunda se bori za mlade kulture. Za kaj se pa boriš ti?

Jaz se ne borim, jaz samo želim umreti čimprej. Ampak ne, borim se proti temu, da je na svetu veliko preveč cover bandov.