august, 2021

20aug19:00Doša & Sredinci // // Eyeceeou // Um in Kuna Freestyle show

Event Details

DOŠA & SREDINCI

Doša, danes 37 letni ljubljanski rimoklepač in producent je slovenski reperski sceni že dolgo poznano ime.

Večina ga pozna že od leta 00, kot polovico dvojca Da II Deuce, ki sta ga tvorila skupaj s Cazzafuro, po pesmi »Dost vas mam« iz prve slovenske rap kompilacije »5 min of fame: Za narodov blagor«. Leta 2008 nam je postregel s prvim samostojnim singlom »Fuknte sredince v zrak« v lastni izdaji, takrat še mlade samozaložbe Datura, dve leti kasneje pa se v zgodovino zapisal s prvim slovenskim dvojnim rap albumom »Memento mori«.

Po enajstih lestih nas je letos aprila presenetil s »surprise« albumom »IRU: Tok misli«, katerega je lansiral kar med prenosom koncerta v živo iz Kina Šiška.

Zaenkrat je po sledovih podtalnih raperjev iz čezlužja dosegljiv izključno na njegovi spletni strani datura.si, kasneje pa se nam album obeta še na pretočnih platformah.

Če se je doslej dozdevalo, da svojega potenciala in večplastnosti ni popolnoma izkoristil, je tokrat vsaj v klasičnih pljuvaških raperskih kompozicijah brez refrenov postavil nove standarde in ogledalo domačemu hiphopu, ki je v času slabih kopij povsem zatajil v strukturi in pri vsebini. Njegova rimarska tehnika, kjer se še zdaleč ne zadovolji z dvojnimi rimami, pač pa se poigrava z zlogovanjem in fonetiko, je superiorna.

 

EYECEEOU

Ico je leta 2006 skupaj s Shulotom, ki mu je spedenal bite in zvok, posnel plato Samo bedak in sila. Od takrat dalje se Ico tu in tam pojavi na odru in kaj odrepa, na  radijskih postajah pa slišimo komada Ležerno je moderno in Mali princ. Dandanes dela z ekipo Icotovi zobi, ki ima v relativno kratkem času namen posneti album.

 

UM & KUNA FREESTYLE SHOW 

Kdo sta UM & KUNA?

Gre za prekaljena freestyle mačka, ki to formo improviziranja uporabljata za izražanje svoje kreativnosti, čustev, problemov, zafrkancij in vsega kar pride zraven. Prosti slog je njuna spontana specialiteta. Kaj če bi nekdo naredil pesem posebej za vas? Ali pa mogoče za vašo sodelavko, sosedo, brata, strica? Bi radi slišali battle med Božičkom in Slavojem Žižkom ali pa med avokadom in feferonom? Kako kul bi bilo, če bi nekdo naredil himno vašemu podjetju? Ali pa mogoče komad o tem, kako ste enkrat kot otrok poskusili pojesti palčko za čiščenje ušes?

Vse je možno na UM & KUNA freestyle showu, kjer nastajajo komadi na licu mesta, temo pa določite prav vi – publika. UM & KUNA bosta vzela vaš predlog ali idejo in iz tega razvila povsem nov, enkraten, neponovljiv komad.

Time

(Friday) 19:00

Location

Letni kino

Cesta na jezero 7B

Organizer

Mladinski center VelenjeJavni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.info@mc-velenje.si Šaleška cesta 3, 3320 Velenje

Go to Top