august, 2020

25aug20:00Tatovi podob predstavljajo: Življenje in smrti HPD-ja

Event Details

Dr. HPD: O lajšanju ADHD-ja

HPD se bliža štiridesetim. Kriza srednjih let je na obzorju.

Boji se, da se mu bo utrgalo, medtem ko lovi ravnotežje na tankem in ostrem robu med moralo in zloglasnostjo. Zase pravi, da je mnoštvo, zato mu v iskanju lastne avtentičnosti vedno spodleti.

Je neodločna mucica, ki se ji je med mijavkanjem na vroči pločevinasti strehi končno posvetilo, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni. Sovraži streho in sovraži pot… Počuti se kot zajec, ki ga je oslepila bleščavost pobožnih želja.

Redni, modularni, presenetljivi, nikoli isti in predvsem umetniško-družabni večer Tatovi podob so v različnih oblikah sodelovanja vzpostavile_i sodelavke_i skupine The Feminalz. V procesu dela, ki ga je skupina začela razvijati leta 2013, avtorice_ji ambiciozno razmišljajo in raziskujejo »feministično-postdramsko-burlesko«. Z večerom tehnoburleske kontinuirano nastajajo novi umetniški prispevki, komentarji in sporočila, s katerimi neposredno nagovarjajo občinstvo in razvijajo tematske bloke, like ali zgodbe, ki se postopoma vzpostavljajo in odkrivajo gledalcem svoje bivanje

S serijo »Tatovi podob predstavljajo« člani_ce skupine podrobneje pogledajo v življenje enega od tehnoburlesknih likov. Po Urški Vohar (Matilda in njene žemljice, 2017) se bo v solo večeru kot drugi predstavil Loup Abramovici, ki nastopa pod umetniškim imenom HPD (Hormonal Pertubator in Decay / »Hormonski motilec v razkroju«).

 

Koncept in izvedba: Loup Abramovici (HPD)

Soavtorstvo in izvedba: Nataša Živković, Ana Čigon

Kostumi: Urška Recer

Maska: Tina Prpar (Tinka Pobalinka)

Glasbena montaža: Luka Prinčič

Oblikovanje svetlobe in tehnično vodstvo: Peter Šanović

Fotografija: Nada Žgank

Video dokumentacija: Hana Vodeb

Prevodi: Katja Kosi

Izvršna produkcija: Sabina Potočki

Produkcija: Emanat

V sodelovanju: Klub Gromka, AKC Metelkova mesto

Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS in MOL – oddelek za kulturo

Posebna zahvala: Klub Tiffany, ŠKUC

Time

(Tuesday) 20:00

Location

Letni kino

Cesta na jezero 7B

Organizer

Mladinski center VelenjeJavni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.info@mc-velenje.si Šaleška cesta 3, 3320 Velenje