august, 2020

27aug19:00PRO TEST, STATE OF FICTION

Event Details

PRO TEST

Člani zasedbe PRO TEST imajo za seboj dolgo in bogato zgodovino ustvarjanja na področju rock’n’rolla. Igrali so v mnogih priznanih in nagrajenih skupinah kot so IN4S, Res Nullius, Wreck, Chateau in Krvava Rosa. Združila jih je ideja po ustvarjanju dobrega in poetičnega rock’n’rolla, s poudarkom na besedilih v slovenskem jeziku.

Intenzivno se pripravljajo na snemanje in izdajo njihovega studijskega prvenca. Bend je trdno odločen, da bo s prvencem in vsemi ostalimi izdelki pustil trajen in kvaliteten pečat!

Člani zasedbo so: Siniša Hranjec (kitara), Janez Marin (bobni), Boštjan Časl (bas kitara), Simon Gorišek (vokal).

STATE OF FICTION

Band formiran oktobra 2009 je v samih začetkih vseboval dušo in telo Naca Serdinška (kitara), Domna Časa (klaviature), Matjaža Mošnika (bas), Nejca Kolarja (bobni) in Aleša Očka (vokal). Zaradi želje po ustvarjanju avtorske glasbe, SOF že od nastanka delajo na lastnih komadih in se z njimi predstavijo na nekaj koncertih.  Do prelomnice pride v februarju 2011, ko Nace na jam sessionu spozna kitarista Tomaža Permeta in ga povabi k sodelovanju. Po prvih vajah, ko se Tomaž seznani z glasbo in vizijo benda, ponudbo tudi sprejme. Še isti teden na vaje »na probo« pripelje prijatelja, vokalista Matjaža Širovnika s katerim sta sodelovala že v prejšnjih projektih. Odločitev se izkaže za dobro, saj se Matjažev vokal odlično ujame z glasbo benda. Kar naenkrat so State of fiction spet v polni zasedbi, močnejši kot kadarkoli prej! V naslednjih mesecih bend vadi z novima članoma in odigra nekaj koncertov po Šaleški dolini, kjer jih publika dobro sprejme. Konec avgusta 2011 posnamejo štiri (demo) pesmi: Trends of society, Needles and pills, Maladjusted in Ignoranza. 

Leta 2016 skupino zapusti basist Matjaž Mošnik in ga zamenja dober prijatelj benda Marko Confidenti. V tem letu skupina začne pospešeno s snemanjem prvenca s producentom Janijem Rakom. Projekt je ustavljen do leta 2019, ko skupina končno spet požene konje in usmeri energijo k zaključku prve plošče, ki jo ima namen predstaviti v letu 2020. State of fiction v osnovi igrajo mešanico rocka in metala, vseeno pa v njihovih pesmih lahko zasledimo vplive različnih glasbenih stilov.

 

Time

(Thursday) 19:00

Location

Letni kino

Cesta na jezero 7B

Organizer

Mladinski center VelenjeJavni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.info@mc-velenje.si Šaleška cesta 3, 3320 Velenje