august, 2021

25aug18:00Okrogla miza: O razmerah v kulturi in o lokalnem programu kulture 2021–2027 v Mestni občini Velenje

Event Details

V Mestni občini Velenje se v tem letu pripravlja Lokalni program kulture za obdobje 2021–2027. 

Z aktivnim in tvornim sodelovanjem vseh deležnikov snujejo in udejanjajo nadaljnji napredek celotne velenjske kulturne krajine in vsakega njenega segmenta.

Sprašujemo se – zakaj je kulturno umetniška produkcija eden temeljnih gradnikov? Kaj je javni interes ljubiteljske kulture, zakaj poleg institucionalnih potrebujemo nevladne kulturne organizacije, zakaj in kako jim urediti financiranje?
Kulturna vzgoja mladih – je v tem upanje za prihodnost? Ali je kultura še glasnik malega človeka? Kakšen je odnos politike, družbe do kulture? Kvaliteta ali kvantiteta, je merilo uspešnega dogodka (samo) število obiskovalcev? Kaj nam pove dejstvo, da ljudje vedno redkeje obiskujejo kulturne dogodke, sploh, če nastopajoči niso zvezdniki, če so dogodki plačljivi?
Kako dolgo že v naši lokalni skupnosti strateško načrtujemo Lokalni program kulture in kakšni so učinki? Kaj je namen dokumenta, kako se ga uresničuje?
Odgovarjali bodo:
Tatjana Vidmar (strokovna sodelavka na JSKD), Tadej Meserko (strokovni vodja pri Asociaciji) in Maruša Skornišek (vodja programa na Festivalu mladih kultur Kunigunda in v klubu eMCe plac, zaposlena v Mladinskem centru Velenje)
Pogovor bo povezovala Tina Felicijan iz Besedilnega ateljeja.

 

Time

(Wednesday) 18:00

Location

Letni kino

Cesta na jezero 7B

Organizer

Mladinski center VelenjeJavni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.info@mc-velenje.si Šaleška cesta 3, 3320 Velenje

Go to Top