august, 2020

28aug15:00Odprtje: Varuh krajine, naravna skulpturaAlja Krofl s povabljenimi umetniki

Event Details

Varuh krajine, nov eksperimentalni projekt domače umetnice Alje Krofl, je zamišljen kot odprti atelje v naravnem okolju, na brežini Škalskega jezera.

Med 3. in 13. avgustom 2020 bo zrastla zelena skulptura, »živa« figura, spletena iz vrbja in drugih avtohtonih grmovnic in dreves. Vsako pomlad bo pognala liste, zacvetela, ovenela in nadaljevala naravni cikel, spreminjala ustvarjeno podobo. Težnja po združitvi umetnosti z naravo je eden pomembnejših načel krajinske umetnosti.

Varuh krajine bo tako prvi izmed mnogih rastočih skulptur Zelene forma vive. Kot opomnik na človeški poseg v naravo. V okolici jezer predvsem kot spomin na staro škalsko vas, na pogrezanje tal zaradi premogovnika, na hitro cesto … Naj bo ta skulptura spomenik našim prednikom in opomnik našim zanamcem.

K projektu vabimo vse land artiste in navdušence za naravo, ki želijo sodelovati pri gradnji kipa, pletenju skulpture iz vrbja. Vodilo je ustvariti pretok energije med naravo, čutili telesa in ustvarjalno gesto. Sobivati, soustvarjati, sočutiti.

Za sodelovanje pišite na maill alja.krofl@gmail.com

 

Time

(Friday) 15:00

Location

Letni kino

Cesta na jezero 7B