august, 2021

21aug19:00Alo!stari // Lim Smrad in Žila // Cener //

Event Details

ALO!STARI

Novinci leta 2019, po izboru RTV MMC, ki so letošnjo pomlad osvežili sceno s komadom “Nea vem kam”, ki na Youtubeu že krepko presega 100.000 ogledov, so pravzaprav stari mački na
glasbeni sceni. Z različnimi projekti, kot so Happy ol Mc’Weasel, Trash Candy in drugimi, so odigrali več kot 300 koncertov po celotni Evropi, zdaj pa je čas za nekaj novega, svežega, lokalnega.

Za Alo!Stari je zanimivo leto. Svoj prvi koncert so razprodali. “Ne smem vas spustit noter”, je težil varnostnik pred Vetrinjskim dvorom. Kdo si ne bi želel takšnega starta? Še pred poletjem je padel drugi single z naslovom “Star” in tako kot “Nea vem kam” bil izjemno dobro sprejet.

Pravijo, da so za njihovo neverjetno kemijo in energijo na odru potrebne 3 sestavine:
– morš bit dovolj nor
– devetdeseta so zakon
– uživati v tem kar delaš

LIM SMRAD IN ŽILA

Nešteto asociacij in razlag se ponuja ob imenu Lim Smrad in Žila, a kot pribito drži, da ni nič tako intrigantnega, dokler ne pokukate v debitanski EP Svobeda. Kajti priče smo polnokrvnemu in prepotenemu punk rocku kot refleksnemu odzivu na stanje duha v družbi in njenih posamičnih celicah. Pri ljubljanskem triu Lim Smrad in Žila sta strnjeni vsa iskrenost in brutalnost aktualnega trenutka v hitropotezni pesmarici, ki ji ne manjka punkovske surovosti in rockovske virtuoznosti. Nič drugega niti ni bilo pričakovati od starost domače scene: Žige Rangusa, Jake Skočirja in Mihe Kraševca. Njihov mini album Svobeda se bridko zarezuje v poslušalčevo tkivo, ki že ob prvem poslušanju obuja spomine na preteklost nabrušenih kitarskih strun in galopirajočih bobnov. Vendar se  izvirnost v pretoku energije ne skriva zgolj v hitrosti (LSŽ), temveč svojo pot ubira predvsem v dramaturgiji aranžerske domiselnosti (Atentator) in liričnem izbruhu (Nou let). 

Trio Lim Smrad in Žila bruha ogenj, žolč in švic, a to počne na samosvoj, perfidno uigran in discipliniran način. Furioznost te glasbe se na trenutke bolj približa hardcore obličju, kot da bi se punk in rock globoko zazrla v ogledalo pred seboj.

CENER

Tričlanska punk skupina iz Velenja, s katero se ni za šaliti kadar beseda teče o resnicah, mrzlemu piru in lepih ženskah. Fantje so navajeni udarnih ritmov, visokih bpm-jev, vse skupaj pa zavijejo v celofan s troglasnim zborovskim petjem v slovenskem jeziku. Pravijo,  da je slovenski glasbeni trg prenasičen z “lepimi” besedili o ljubezni in influencerstvu, zato ne pričakujte olepšanih besed. Pripravite se na odlom! CENER vas bo prizemljil na realna tla, s tem pa pokazal kaj pomeni pank žur!

Špilajo:

Juš Jazbec – glavni vocal, kitara

Domen Oštir – back vocal, bass

Aljaž Dremel – back vocal, bobni

 

Time

(Saturday) 19:00

Location

Letni kino

Cesta na jezero 7B

Organizer

Mladinski center VelenjeJavni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.info@mc-velenje.si Šaleška cesta 3, 3320 Velenje

Go to Top