august, 2020

28aug19:00FANFARA STATION /IT/ZDA/TN/, HARMELOGIC

Event Details

FANFARA STATION

Fanfara station so trio, ki dajejo moč pihal in elektronike severnoafriškim vokalom in tolkalom. Slavijo podvige mediteranskih migrantov, glasbene kulture afriške diaspore in toke, ki že dolgo povezujejo Bližnji vzhod, Magreb, Južno Evropo in Ameriki. Trije glasbeniki v živo ustvarijo plesno zabavo s pomočjo loop efektov, oder napolnijo z inštrumenti (tolkala, trobente, trombona, klarinet), neskončna mešanica akustičnih in elektronskih zvokov podpre glas pevca in avtorja Marzouk Mejrija. Sodobna ljudska čustvenost je všita v sodobno elektronsko plesno tkanino.

Band sestavljajo Marzouk Mejri (vokal, tolkala, tunizijska pihala, loopi) Charles Ferris (trobenta, trombon, loopi), Ghiaccioli e Branzini (elektronika in programiranje).

HARMELOGIC

Harmelogic je razburljivo in hkrati popolnoma logično zlitje ritmike, harmonije in spevnih melodij. Glasbenika prihajata iz različnih glasbenih sredin, kar v svoji glasbi tudi pogumno poudarjata. Kreirata  edinstvene ritmično razgibane kompozicije, ki nudijo brezčasen  preplet starodavnega in sodobnega. Harmelogic je v osnovi tolkalsko klavirski duet, včasih razširjen v trio včasih v kvartet.

Kris Korat – klavir, Damir Mazrek – tolkala

Time

(Friday) 19:00

Location

Letni kino

Cesta na jezero 7B

Organizer

Mladinski center VelenjeJavni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.info@mc-velenje.si Šaleška cesta 3, 3320 Velenje