august, 2020

21aug19:00Damir Avdić, Slamuraji

Event Details

Damir Avdić

Ostrobesedni popisovalec našega vsakdana Damir Avdić se vrača z novim albumom v radikalno šik maniri! Ta gromoviti glas balkanskega podzemlja v njegovi značilno mesnati in sočni gostobesednosti secira in lucidno reflektira aktualne banalnosti tavajoče zahodne družbe, od Weinsteina in Petersona pa do krize srednjih let, čičerike in Tinderja. Brez zadržkov para po družbenem drobovju in skozi svoj enkraten glasbeni izraz, riše svoje nabrušene stihe, ki spretno prehajajo med pridušenim sarkazmom, eksplicitno ironijo in premišljenim cinizmom.

Brez patosa, jasno in glasno, radikalno šik!  

Slamuraji

… so ekipa slamerjev, slam pesnikov oz. pesniških performerjev. V njej so se združili ljudje, ki imajo odpičene pesmi, te pa ponavadi zapakirajo v stilsko raznolike nastope. Menijo, da imajo lahko njihovi nastopi tudi širšo družbeno noto, zato so dejavni na mnogoterih področjih, tudi zato pa se postopoma ekipa slamurajskih somišljenkov širi. Verjamejo v slovenski slam in njegov razvoj, njihov »domači kraj« pa je Ptuj, v katerem pomagajo prirejati slam dogodke pod imenom »Udarno in ekspresivno«. V štirih letih, odkar je SISLAM zveza pričela z organizacijo državnih prvenstev, so njihovi člani zmeraj nastopali v finalu Državnega prvenstva v slam poeziji. V trenutni ekipi imajo že 4 takšne tekmovalce in tudi državnega prvaka. Posamični slamuraji so ob tem zmagali tudi na tekmovanjih in turnirjih v Slam poeziji, ki so se odvijali v Kamniku, Ljubljani, Ptuju, Mariboru in Celju. S svojimi performansi pa so dali misliti tako pomembnežem na gala prireditvah kot tudi ljudstvu z nastopi sredi slovenskih ulic.

Time

(Friday) 19:00

Location

Letni kino

Cesta na jezero 7B

Organizer

Mladinski center VelenjeJavni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.info@mc-velenje.si Šaleška cesta 3, 3320 Velenje