august, 2020

29aug19:00BRATŘI /CZ/, KORTO /FR/, BLAK HOWL

Event Details

BRATŘI

Bratři sta nova obraza na Češki elektronski glasbeni sceni. Dvojčka Jiří in Ondřej sta zasnovala glasbeni projekt s profesionalnim bobnanjem, modularnimi sintisajzerji in eksperimentalno elektroniko, ki je kombinacija catchy electronic dancea, tehchna in ambienta. Udarci na bobne v kombinaciji z vintage sinti, na odru ustvarijo flow, ki navdušuje publiko. V Pragi sta nedavno ogrevala za Jona Hopkinsa, portal Louder Than War pa ju je uvrstil na seznam 10 koncertnih presežkov festivala Tallinn Music Week.

KORTO

KORTO so francoski trio, žanrsko (ne)opredeljen izven vseh splošnih etiket. Njihov dizelski motor je brez usmiljenja, izstreljen po avtocesti kraut rocka, space punka, synthetic popa, s svojimi afrobeati in nonšalantnim vokalom združujejo preteklost in prihodnost. Zagovarjajo brezplačen javni prevoz, v restavraciji ne naročijo sladice. Bende kot so Turing Machine, The Ex, The Young Gods, Goat ali celo Fela Kuti bi povabili na kosilo v bistro ob cesti in odšli, ne da bi ga plačali.

BLAK HOWL 

Elektronska glasba s komponento psihadelik bluesa ob progresivnem trens houseu in technu s spremstvom proze/poezije, kitare in ustne harmonike.

Nastopajoči:
BLAK HOWL feat. Marko Matjašič Jimmy / kitara
Damir Jazbec / ustna harmonika, chanting
Lara Vouk / vokali, interpretacija
Bojan Vukić Zvuk / mix

Time

(Saturday) 19:00

Location

Letni kino

Cesta na jezero 7B

Organizer

Mladinski center VelenjeJavni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.info@mc-velenje.si Šaleška cesta 3, 3320 Velenje