august, 2020

29aug19:00BRATŘI /CZ/, ČAO PORTOROŽ, Nebulatovich aka DJ DesiMir

Event Details

BRATŘI

Bratři sta nova obraza na Češki elektronski glasbeni sceni. Dvojčka Jiří in Ondřej sta zasnovala glasbeni projekt s profesionalnim bobnanjem, modularnimi sintisajzerji in eksperimentalno elektroniko, ki je kombinacija catchy electronic dancea, tehchna in ambienta. Udarci na bobne v kombinaciji z vintage sinti, na odru ustvarijo flow, ki navdušuje publiko. V Pragi sta nedavno ogrevala za Jona Hopkinsa, portal Louder Than War pa ju je uvrstil na seznam 10 koncertnih presežkov festivala Tallinn Music Week.

ČAO PORTOROŽ

Ljubljanski kvartet je nabrita domača zasedba, ki nas pozdravlja z novo, tretjo ploščo “POP”, s katero ostaja zvesta KAPA Records. Podivjanemu rokenrolu in sladkosti indie rocka zdaj dodaja elektronske zasuke, ki jih narekujejo odločni udarci ritem mašine in nalezljive sintovske linije. Alter rock 90. let še naprej teče po žilah; evforijo dvigujejo značilni, večjezični vokalni vzkliki, v njihovi pankovski drži pa se še vedno čuti starošolski jugo temperament. Od Portoroža čez cel Balkan, širšo regijo in še dlje – “čao” razumejo povsod.

Čao Portorož sestavljajo Ivian Kan Mujezinović (bas, sint, vokal), Gregor Andolšek (kitara, bas, vokal), Anže Petrič (kitara) in Aljoša Cetinski (bobni). Združeni leta 2009 za potrebe pristnega muziciranja ob petkih zvečer, so nastopili po okoliških klubih, se preizkusili na Klubskem maratonu, šli v tujino in kmalu začutili potrebo, da nastali material izdajo in pokažejo širši množici. Po izdanih dveh istoimenskih albumih, je zdaj čas za “POP”.

NEBULATOVICH aka DJ DESIMIR

Etno house.

Nastopajoči:

Nebulatovich aka DJ DesiMir – mixanje, efekti

Aleksander Kozmic – godala, flavta

Stefan Korkie Gladović – video manipulacija, zvočni inženir

Lara Vouk – original poezija in interpretacija

Originalni video – Lara Vouk & Dejan Ulaga

Time

(Saturday) 19:00

Location

Letni kino

Cesta na jezero 7B

Organizer

Mladinski center VelenjeJavni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.info@mc-velenje.si Šaleška cesta 3, 3320 Velenje