august, 2021

25aug16:00Land art: Alja Krofl - Mama Narava

Event Details

Land art: Alja Krofl – Mama Narava

Alja Krofl s povabljenimi umetniki

Delo domače umetnice Alje Krofl je zamišljen kot odprti atelje v naravnem okolju. Skulptura je eksperimentalen projekt, kip, ki raste in zeleni, naravni cikel pa poskrbi za transformacijo.

Projekt je zasnovan iz čutnih vzgibov, ki jih doživljamo, ko ustvarjamo in se igramo z naravo, ko se podamo v svet umetnosti. Ideja se porodi v sanjah, v svetu kolektivnega nezavednega, tam kjer se vsi srečamo in kjer skupno sanjamo. Tam spoznaš bistvo biti, spoznaš zakonitosti naravnega reda, tam se naučiš gledati naravo in čutiti z njo, utripati v enakem ritmu, v ritmu narave, v naravnem ritmu.

Poleti bo na brežini Škalskega jezera zrastla nova zelena skulptura, Mama narava.

K projektu vabi land artiste in navdušence za naravo, ki želijo sodelovati pri gradnji kipa, pletenju skulpture iz vrbja. Njeno vodilo je ustvariti pretok energije med naravo, čutili telesa in ustvarjalno gesto. Sobivati, soustvarjati, sočutiti.

Med 19. julijem in 6. avgustom 2021 bo potekala delavnica Land arta, umetniška akcija, vabljeni k sodelovanju mladi ustvarjalci stari med 15 in 29 let ter umetniki vseh starosti! Število je omejeno na 10 udeležencev. Prijave pošljite na alja.krofl@gmail.com

 

Time

(Wednesday) 16:00

Location

Letni kino

Cesta na jezero 7B

Organizer

Mladinski center VelenjeJavni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.info@mc-velenje.si Šaleška cesta 3, 3320 Velenje

Go to Top