METAL KONCERT: NOCTIFERIA // HELLCRAWLER // REACH AD // SPIRITS OF STYGIA // HURAKAN (FR) 20. AvgustAvg. 2022 21:00Cesta na Jezero 7b, Velenje, Slovenia

Koncerti

NOCTIFERIA 

Ljubljanske underground legende NOCTIFERIA že od začetka širijo svoj edinstven slog slovenskega ekstremnega metal gibanja. Le malokdo je znal predvideti, kaj bo skupina pomenila za celotno sceno v prihodnjih letih. Prav ko se zdi, da so umetniki izčrpali vse zvrsti izvirnosti in da so vsi novi glasbeni slogi že odkriti, pride NOCTIFERIA, z nekaj svežega, z mešanico stilov, ki je edinstveno njihova. NOCTIFERIA je gostovala po Evropi in Veliki Britaniji s skupinami, kot so In Flames, Hypocrisy, Mayhem, Samael, Marduk itd. Nekajkrat so gostovali na Kitajskem in nastopili na različnih evropskih festivalih - na Wacken Open Air 2015 kot prva slovenska skupina, Bloodstock in podobno.

Tisto, kar jih dela edinstvene, je način, kako raziskujejo glasbo. Skupina je sodelovala s producenti elektronske glasbe, simfoničnim orkestrom, izdala akustični album in v svojo glasbo vključila elemente black, death, industrial metala in svetovne glasbe s sodobnim pridihom. Kakovost in raznolikost je moto skupine. NOCTIFERIA si prizadeva vedno izdajati visoko kakovostno glasbo in se umetniško ne ponavljati.

HELLCRAWLER 

Hellcrawler so skupina sitnih goriško-kraških cinikov, ki preigrava umazani death’n’roll stare švedske šole s primesmi punka in melodičnega heavy metala. V svoji dvanajstletni karieri so izdali dva CD-ja in split 12" MLP ploščo z Avstralci Wölfe. Na koncertu bomo slišali tako neizdani material kot znane komade.

REACH AD

Slovenska zasedba Reach AD igra mešanico modernega hardcora z metalskimi vplivi - v duhu Incendiary, Terror, Trail Of Lies, Sunami. Do sedaj so izdali EP s 6 pesmimi, demo CD, razdeljeni CD in kompilacijski trak, vse našteto na način DIY. Na turnejah so imeli priložnost nastopiti ob skupinah kot so Terror, Backtrack, Bold, Deez Nuts, Within Destruction, Risk It, Absolve, Vlada Ina in podobnimi.

SPIRITS OF STYGIA 

Spirits of Stygia so štiričlanska deathcore zasedba iz Ljubljane, ki se z ropotanjem ukvarja od jeseni 2020. S svojo agresivno glasbo želijo za seboj pustiti opustošenje, v katerega vas popeljejo z melanholičnimi melodijami ter visceralno atmosfero. Pripravljajo se na izdajo premiernega EP-a, ki bo izšel to poletje.

HURAKAN (FR)

Deathcore in brutal death metal zasedbo, ki deluje od leta 2015, sta ustanovila Maxime Maréchal (kitara) in Quentin Parsy (vokal), leta 2016 pa se je skupini pridružil še Raphael Gallet (bas). Po prvencu ''Multiversal Entities of Abhorent Hatred'', kjer so odkrili svoj resnični potencial, je nastalo več projektov, dobro sprejetih med publiko. Skupini sta se kasneje pridružila novi basist Raphael Darras in prvi bobnar Thomas Crémier, s tem pa se je začela turneja festivalskih nastopov, tudi velikih, kot je Deathfeast Open Air v Nemčiji. Februarja 2020 je skupino zapustil Quentin Parsy, dobili pa so novega pevca, Dannya Louzona. Hurkan so takrat z novim albumom nakazali veliko spremembo v slogu skupine. Od udarnega deathcora ustvarjajo bolj tehnični in sofisticiran deathcore, ki še bolj premika meje v kompoziciji in izvedbi, saj prinaša zrelejšo glasbo, ob kateri poslušalec doživlja različna stanja in čustva na brutalnem potovanju. V tem letu so izdali novi album ''Via Aeterna''.

Vstopnina: 7€

  • Organizator dogodka METAL KONCERT: NOCTIFERIA // HELLCRAWLER // REACH AD // SPIRITS OF STYGIA // HURAKAN (FR)

    Javni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.

Uvozi v Google Koledar

Lokacija

Letni Kino, Cesta na Jezero 7b, Velenje, Slovenia

Navodila za pot

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Komentarji

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org