KONCERT: Vojko V (HR), Ajs Nigrutin (SRB), Smoke Mardeljano (SRB), Kajbo (NEM), Ivč 02. SeptemberSep. 2023 20:00 - 03. SeptemberSep. 2023 02:00

V primeru slabega vremena: Mladinski kulturni klub eMCe plac

Vstopnina: v predprodaji 10 €, na dan koncerta 15€ 

https://olaii.com/event/3183/vojko-v-hr-ajs-nigrutin-srb-smoke-mardeljano-srb-kajbo-nem-ivc-26-festival-kunigunda

VOJKO V (HR)

Vojko Vrućina je splitski raper in glasbeni producent, ki ga poznamo še iz zasedb Dječaci in Kiša Metaka. Ponovno se je odločil za plovbo v samostojnih vodah, že prvi singel Ne može z albuma Vojko pa je povzročil pravo evforijo! Parola Ne može se je zažrla v vsakdanji sleng pri naših sosedih, trend pa je pljusknil tudi čez našo mejo, saj je njegov humor na nastopih tudi slovensko občinstvo več kot odlično sprejelo. Vojko V ustvarja udarne ritme v trap maniri, podarja jim izjemno humorne rime iz splitske in tudi širše hrvaške stvarnosti, čeprav se politiki izogiba v zelo širokem loku. Njegovi hiti imajo več milijonov ogledov.

Najraperski dvojec Ajs Nigrutin & Smoke Mardeljano je v začetku leta izdal skupni album Kad goveda utihnu.

AJS NIGRUTIN (SRB)

Ajs Nigrutin je srbski raper, širši množici poznan tudi kot član skupine Bad Copy, v javnosti pa se pojavlja pod več imeni, kot so Ajzak, Ajzaklija Stomaklija, Baraba (B’rapčina), Čavo Ledeni, Has MS, Savo Teleći in Svježi Nigrutin. Publiko je pritegnil s skokom iz hip hop okvirjev, odstopanjem od trenda v zvoku, z unikatno poimenovanimi pesmimi in albumi ter besedili, s katerimi se osredotoča na bedo, bedne izkušnje in bedne interakcije s še bolj bednimi ljudmi, pa naj gre za prijatelje ali popolne tujce. Njegov čar je, da vsak svoj nesmisel obrne na komično plat, kjer ne manjka satire sodobne družbe.

 

SMOKE MARDELJANO (SRB)

Smoke Mardeljano ostaja najbolj vroča roba na Balkanu, ko govorimo o hip hopu stare šole. Je otrok neizprosnega beograjskega betona, kar izraža njegov izredno trd stil. Da uličnega življenja ni videl le v filmih, priča njegova življenjska zgodba, prikazana v dokumentarnem filmu Ja repujem, ki nas popelje skozi njegovo pot od popravnega doma za mladostnike do undergrounda srbskega rapa in končnega preboja, saj Mardeljano danes velja za enega najbolj cenjenih avtorjev.

 

KAJBO (NEM)

 

Elektro duo je novo ime berlinskega undergrounda, ki temelji na industrial zvoku, a se razteza vse od Kraftwerka do Detroit techna. Besedila so provokativna, humorna, navdihujoča in obravnavajo probleme sodobnega človeka. Zakaj je Kajbo v tako kratkem času postal nova koncertna atrakcija, preverite in doživite sami. 

 

IVČ 

Ivan Razbornik – Ivč je umetnik iz koroškega društva Dnevna soba studio. Z glasbo se ukvarja že od malih nog, kot otrok je igral klavirsko harmoniko, bil je član rock benda Samsara, v katerem je igral bobne, v prostem času igra kitaro, piše besedila, ustvarja instrumentale, najbolj prepoznaven pa je po svojem rapanju. Rapa o raznolikih temah, od povsem vsakdanjih do političnih, ljubezenskih, nekatere njegove pesmi pa so tudi humorne.

Uvozi v Google Koledar
  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Komentarji

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org