KONCERT: Brkovi (HR), Koikoi (SRB), Karmakoma, Dust Collector 01. SeptemberSep. 2023 20:00 - 02. SeptemberSep. 2023 02:00Cesta na Jezero 7b, Velenje, Slovenia

Koncerti

V primeru slabega vremena: Mladinski kulturni klub eMCe plac

Vstopnina: predprodaja 10 €, na dan koncerta 15 €

https://olaii.com/event/3182/brkovi-hr-koikoi-srb-karmakoma-dust-collector-26-festival-kunigunda 

BRKOVI (HR)

Punk-rock-turbofolk bend svojo glasbo imenuje turbopunkfolkwellness i spa. Folk element v njihovi glasbi se izraža skozi način petja in kitarske melodije, ki zvenijo kot poklon pastirskemu rocku. Skupina, ki je spojila za mnoge popolnoma nekompatibilne glasbene žanre, zbrala ogromno in zvesto publiko in pri tem zadržala iskreno poslovno DIY politiko, je še danes atrakcija na hrvaški glasbeni sceni. Njihovi divji, brezkompromisni nastopi predstavljajo trk punk energije z narodnim melosom, vse to pa Brkovi tudi izvrstno odigrajo in vizualno perfektno predstavijo.

 

KOIKOI (SRB)

Genre-fluid, ass-moving in mood-swinging indie-rock bend je hitro postal eno najbolj vročih novih imen na indie sceni bivše Jugoslavije. S svojimi energičnimi koncerti hitro pridobivajo nove oboževalce na preseku med bliščem mainstreama in intimo podzemlja. 

Nase opozarjajo s sodobnim transžanrskim izrazom na vozlišču avtohtone glasbene dediščine, sodobnih zahodnih trendov in ljudskih tradicij. Njihova glasba prinaša privlačno obliko drugačnega popa, ki je v isti sapi svilnato blagozvočen in igrivo hrupen, radijsko senzibilen in rockersko silovit, vselej pa ovit v tančico hipnotičnega balkanskega melosa, prepleta ekstaze in nostalgije. Prepoznavna so tudi zanosna žensko-moška večglasja s svojstvenim seksapilom, ki zaokrožuje njihov glasbeni izraz. 

 

DUST COLLECTOR

Dust Collector so – kot večina drugih rokenrol bendov – rojeni iz nedrja teme, okusa po haribo medvedkih in vonja po barvnih vitražih. Zbiralci podzemnega prahu servirajo z odločnim stonerskim groovom, korenine pa bi lahko delno pripisali tudi puščavskim prednikom. 

 

KARMAKOMA 

Zasedbo odlikuje resen in iskren pristop k ustvarjanju ter energičen k podajanju. Udarna mešanica perverzne in-your-face punkovske arogance ter plešoče mešanice bobnov in elektronike niso več užitek in estetika vdajanja užitkom, temveč želja in njena katarzična komponenta. Ob ustvarjanju zvočne freske prehajajo iz popolnega miru v skoraj nevzdržen kaos, iz zavednega v nezavedno in iz rigidne budnosti v sanje. 

  • Organizator dogodka KONCERT: Brkovi (HR), Koikoi (SRB), Karmakoma, Dust Collector

    Javni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.

Uvozi v Google Koledar

Lokacija

Letni Kino, Cesta na Jezero 7b, Velenje, Slovenia

Navodila za pot

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Komentarji

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org