HIP HOP KONCERT: VAZZ // MASAYAH // TRIIIPLE // FRAW BLANKA // ŽENA 19. AvgustAvg. 2022 21:00Cesta na Jezero 7b, Velenje, Slovenia

Koncerti

VAZZ 

Vsestranski ljubljanski umetnik Mark Jacob Cavazza aka Vazz je v glasbenih vodah že od zgodnjega otroštva, ko je svojo strast do rapa odkril s pomočjo pisanja poezije. Z dvema solo ploščama v letih 2018 in 2019, pri katerih so mu produkcijsko podporo med drugim nudili Hyu, YNGFirefly in Emiljo AC, se je uveljavil kot eden najvidnejših mladih hiphop ustvarjalcev v Sloveniji. Tudi v korona letu je obdržal nalet – poleg ojačane ponovne izdaje prvenca JACOB Deluxe je navrgel nove komade, različna sodelovanja in spote. Zdaj se pripravlja na izid tretje plošče, ki nosi čist izraz, izpiljene ideje in pogled v njegov svet resničnosti. S hitrim in kvalitetnim razvojem glasbene produkcije in suverenega tekstopisja, ki zadiha v originalni vsebini, se Vazz nedvomno uvršča med vodilne obraze nove reperske generacije na slovenski sceni. Za piko na i je njegov nastop v živo začinjen z osvežilno energijo basista Petra Smrdela in bobnarja Žige Smrdela in obljublja plesno bombo, ki se je ne splača zamuditi.

FRAW BLANKA 

Fraw Blanka (Kaja Janjić) delujoča v Ljubljani, je kot plesalka, koreografinja in glasbenica, svojo profesionalno umetniško pot začela leta 2006 z uspešno zaključenim študijem sodobnega plesa in koreografije na SEAD - Salzburg Experimental Academy of Dance. Njeno delo se razteza od plesa do gledališča, kabareja, otroških predstav in glasbe. Od leta 2015 se na odru pojavlja kot glasbena izvajalka pod psevdonimom Fraw Blanka. Svojo pot je začela s hip-hop/dub triom Šlagwerk, se pridružila domači neodvisni založbi Munje records in v 2022 izdala svoj solo debitantski album z naslovom Stranski učinki, katerega producent je Sajkoslav. "Ustvarjalkino odločno rušenje norme, po kateri naj bi bile ženske predvsem prijazne in nenapadalne, je vredno prostora za razmislek," v recenziji zapiše Radio Študent in album označi kot dosleden, raznolik, konsistenten in zrel. 

MASAYAH

Enaindvajsetletna Masayah, hip hop in R’n’B ustvarjalka, prihaja iz slovenske obale. Svoje ime uspešno gradi že od svojega štirinajstega leta. Masayah je nastopila na oder sprva kot kitaristka in back vokalistka, ki je s svojo prezenco hitro prevzela publiko, kasneje pa se je začela posvečati svoji avtorski glasbi. Svoj prvi single je izdala na svoj osemnajsti rojstni dan z naslovom Pusto. Nato je izdala melonholičen hit Da Blo Bi ter za njim hardcore rap komad z naslovom Brez Milosti. Sodelovala je z velikimi imeni hip hop žanra po celi Sloveniji ter Balkanu. 

Masayah se po težkem obdobju zaradi težke izgube  vrača med žaromete, s polno paro, motivacijo in bolečino, ki je še niste videli. Z mešanico svojega glasbenega znanja pripravlja album, ki bo za vedno spremenil slovensko glasbo ter rap in R’n’B žanr, kar je napovedala z najnovejšim hitom Ni Panike, ki je prvi komad iz Masayinega prihajajočega prvenca.

TRIIIPLE

Velenje je brez dvoma prestolnica slovenskega rapa in iz Velenja prihaja tudi Tadej Zbičajnik, ki ga javnost pozna pod psevdonimom Triiiple. Na glasbeno sceno že zadnjih dvajset let plasira svoj posebni poetski um, katerega besede in lirike pretkano niza na izbrane beate. Njegova glasbena pot se je začela s osnovnošolskim projektom treh prijateljev, ki so si nadeli ime FIRE v katerem sta sodelovala tudi LiL-Scratch in MajorBeck, s katerima se danes sodeluje. Pri petnajstih letih je Triiiple naredil prvi večji preboj v slovensko javnost, ko je podpisal pogodbo z založbo Menart, kar je botrovalo prvemu studijskemu albumu in prvencu “Vsaka pade”.  Leta 2013 je skupaj z MajorBeckom ustanovil neprofitno društvo in hip hop skupino 3320, kjer sodelujejo velenjski DJ-i, producenti, bitmakerji in MC-ji. Istega leta so izdali album z naslovom 3320-AllBoom.  Leta, ki so sledila so bila za Triiipla pestra, vmes pa je nastajal album Trojni, ki je izšel leta 2018 in s katerega smo si najbolj zapomnili komade Švic party, Časovni stroj in kot se spodobi za pravega velenjčana - komad Srečno, ki ga je posnel s someščanom TadiTadijem. Med epidemijo se je kljub ustavitvi javnega življenja Triiiple vrnil v studio, kjer je nastajal album “Pripravljen na vse”. Izpovedna in retrospektivna plata zaobjema množico različnih tematik, stilov in izpovedi, ki so Triiipla oblikovale v človeka, ki je danes. Njegovo unikatno osebnost so prepoznali tudi producenti slovenskih zabavnih TV serij, kjer se večinoma pojavlja kot stranski lik. V zadnjem času smo ga gledali v seriji “Lepo je biti sosed”, v VOYO seriji “Gospod Profesor”, ter v peti sezoni serije “Ja, chef!”.

ŽENA

Neža Mihelič - Žena se z umetnostjo ukvarja že od mladih nog, ko je skozi ples, musical in gledališko igro razvila nepopisno ljubezen do glasbe in odrskih desk. Na glasbeno sceno je prodrla odločno in v zadnjih nekaj letih nase opozorila s starošolskim pristopom, močnimi besedili in kupom odličnih singlov, ki so spoj klasičnega rapa in sodobnega zvoka. Njena besedila zaznamujejo pristne zgodbe, iskrene izpovedi in značilen slang, s katerimi prikazuje utrip svoje generacije.  

Vstopnina: 7 €

V primeru dežja se koncert prestavi v klub eMCe plac.

  • Organizator dogodka HIP HOP KONCERT: VAZZ // MASAYAH // TRIIIPLE // FRAW BLANKA // ŽENA

    Javni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.

Uvozi v Google Koledar

Lokacija

Letni Kino, Cesta na Jezero 7b, Velenje, Slovenia

Navodila za pot

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Komentarji
Sep 07 00:00

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org