D’N’B KONCERT: JADE (HU) // DAMAGE OVER TIME // WOOGA // PEREE // THE YUGEN // MRDA // 03. MarecMar. 2023 21:00Šaleška cesta 3, Velenje, Slovenia

Koncerti

JADE 

JADE je spoštovano ime v drum’n’bass krogih, njegova nevrofunk založba EATBRAIN pa velja za eno najbolj cenjenih. V zadnjih petih letih je založba močno napredovala, Jade pa je bil glavna atrakcija na nekaterih največjih evropskih festivalih, kot so Boomtown, Dour, NASS in Let It Roll pa tudi v klubih, kot je zloglasni londonski FABRIC. Njegov koncept in zvočna estetika sta hitro prevzela velik del evropske d’n’b scene, v zadnjih letih pa se je razširila tudi po Ameriki in ustvarila trdno in rastočo bazo oboževalcev še na tem koncu sveta.

Zaradi njegove vere v žanr nevrofunk je leta 2011 začel izdajati izdaje pod imenom Eatbrain, s čimer je oblikoval njihov specifičen in zelo energičen pogled na d’n’b v času, ko so se glasbeni trendi premikali v druge smeri. Dogodki Eatbrain, ki se redno odvijajo po Evropi, tako v polnih klubih kot na velikih festivalskih odrih, so drastično vplivali na zvočno pokrajino. Jade jedanes vodja ene najmočnejših identitet v žanru d’n’b, oborožen z željo po nenehnem razvoju in potiskanju svojega zvoka in zvoka svoje založbe v vedno bolj distopična ozemlja prihodnosti.

Simon Gabor, rojen na Madžarskem, je svoj agresiven in napredno misleči slog začel sproščati v svetu z 'GOT LOST', ki je pripeljal do niza izdaj pri Citrus Recordings, ki so dosegle vrhunec z njegovo prvo ploščo 'VENOM'. Skladbe na plošči, vključno z 'NO CURE' in 'VENOM', so imele ogromen učinek na žanr nevrofunka in veljajo za brezčasne klasike, ki so bistvene za zgodovino in prihodnost d’n’bja. 

 

DAMAGE OVER TIME 

Član Basolovke v crew-ju predstavlja ljubitelja dubstepa. Njegovi seti so polni različnih zvokov dubstepa, podprti s temnim neurofunkom in poskočnim jump upom. Sodeluje tudi pri oddajah Basolovka DNB mixshow, ki ga lahko slišimo vsak prvi petek na Radiu Nula.

 

WOOGA (Bass Fighters) 

Sven Vuga a.k.a. Wooga je slovenski drum'n'bass DJ, del ekipe Bass Fighters. Njegova strast do glasbe se je začela že v zgodnji mladosti, od takrat pa je spoznal veliko različnih instrumentov. Bil je tudi del nekaterih metal bendov. Njegovi seti se osredotočajo na zagotavljanje visokokakovostnih izkušenj prek kot britev ostrih nadzvočnih frekvenc, vključno z najnovejšimi najsodobnejšimi izdajami.Do zdaj si je oder delil z artisti kot so A.M.C, Prolix, Smooth, Telekinesis, Gydra, Zombie Cats, ABIS in mnogi drugi.

 

PEREE

Energija Peree je vedno na pozitivni strani univerzuma, kar je videti tudi za deckom. Peree je članica crew-ja Basolovka, kjer aktivno sodeluje na vseh eventih in livestreamih, z ekipo pa skrbi tudi za drum and bass seanse na oddajah Basolovka DNB mixshow na Radiu NULA, ki jih lahko slišimo vsak prvi petek v mesecu.  Obožuje globoke basse, glasba jo popelje v vesolje, največkrat proti deep drum and bassu, v njenih setih pa lahko slišimo tudi nežen liquid in poskočen neurofunk.

 

https://soundcloud.com/peree_dnb

https://www.viberate.com/artist/peree

https://www.mixcloud.com/petra_znidarsic/

https://www.facebook.com/peree.dnb

https://www.instagram.com/peree.dnb/

 

THE YUGEN

The Yugen sta producenta in DJ duo, povezana iz dveh različnih delov sveta, da lahko skupaj pretreseta okolico z globokimi basi in hitrimi ritmi, ki zapadejo tudi v najbolj skrite dele duše in telesa hkrati. Vsak njun DJ set pa predstavlja posebno zgodbo, priče katerih odidejo, če jim sploh uspe, z bolečinami v nogah. 

Na spodnji povezavi nekaj  njunih mixov za ogrevanje: 

https://soundcloud.com/theyugen 

 

MRDA 

 

Mrda je devetnajstletni nadobudni DJ iz Maribora, ki je svojo glasbeno pot začel pri dvanajstih letih, navdušen nad hip hop DJi. Kasneje je začel obiskovati DNB dogodke in se zaljubiL v to sceno. 

V tem času je dosegel objavo freshmeat mixa na Bass Fighters strani in večkratnimi sodelovanji v živo, svoje mixe objavlja tudi na SoundCloudu. Vedno več se ukvarja z vrtenjem različnih žanrov, z Neurofunkom na zvočnikih pa se počuti najbolj domače.

 

https://www.facebook.com/mrdadnb/ 

https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1dq4i05u1jae2&utm_content=aro001v

https://soundcloud.app.goo.gl/ewr3F

https://www.mixcloud.com/BassFighters/fresh-meat-guestmix-31-mixed-by-mrda/

  • Organizator dogodka D’N’B KONCERT: JADE (HU) // DAMAGE OVER TIME // WOOGA // PEREE // THE YUGEN // MRDA //

    Javni zavod Mladinski center Velenje, kultura in izobraževanje, deluje kot logistično in funkcionalno središče za mlade na področju razvoja, informiranja, izobraževanja in sociale, kulturnih dejavnosti, razvedrila in družbenega vključevanja mladih.

Uvozi v Google Koledar

Lokacija

Max klub, Šaleška cesta 3, Velenje, Slovenia

Navodila za pot

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Komentarji

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org